Daria_IMG_smallsize_1.jpg

Daria Mateljak

Direktorica za Hrvatsku, partner

Daria se organizacijskim savjetovanjem u korporativnom i vladinom sektoru aktivno i strasno bavi već 28 godina. Za sobom ima veliki broj uspješnih projekata savjetovanja u upravljanju problemima, rizicima i krizama, korporativnim promjenama, pitanjima održivog razvoja i odgovornog poslovanja te nefinancijskog izvještavanja. Savjetuje klijente iz različitih sektora, najaktivnije u područjima energetike, zaštite okoliša, infrastrukture, financija i industrije.

Odlučnog pristupa, uvijek usredotočena na uspješni rezultat, potpuno se uklapa u menadžerske timove klijenata te zaslužuje povjerenje uprava i nadzornih odbora. Uz svoj konzultantski rad, aktivna je u akademskim krugovima kao predavačica iz područja komunikacija i strateškog razmišljanja na Hrvatskim studijima te kao upravljanja projektima na Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Ovlaštena je CIPR predavačica i ocjenjivačica na CSOJ programu.

Diplomirala je lingvistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu, a trenutno je doktorandica iz područja komunikacijsko-informacijskih znanosti na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku. Članica je Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Udruge stručnjaka za održivi razvoj, Hrvatske udruge za odnose s javnošću te britanskog Chartered Institute of Public Relations. Za doprinos razvoju struke, Hrvatska udruga za odnose s javnošću dodijelila joj je posebnu nagradu. Daria je ambasadorica Povelje o raznolikosti Hrvatska. Privatno, ako nije na planini ili u polju, istražuje povijest (a posebno groblja). Sve pasionirano bilježi fotoaparatom.

Kolege o njoj kažu:

Daria je posebna u svakom mogućem smislu. Ona je lavica, direktorica koja se brine za svoj tim, tvrdoglavo ne odustaje ni od koga, riskirajući ponekad da ne bude shvaćena u svojim zamislima. Odličan je vođa koji potiče i inspirira. Odlučna i mudra, britka, temeljita, samouvjerena, velikog znanja i iskustva. Puna je zanimljivih anegdota. Razgovori s njom intelektualna su pustolovina.