rizici, krize i promjene

Kako poduzeća usklađuju riječi i djela u stvaranju vrijednosti

Nejasnoće koje prate koncept DOP-a dovele su do toga da se poduzeća koje tvrde da su posluju društveno odgovorno kritizira da zapravo poduzimaju vježbu odnosa s javnošću koja im služi za poboljšanje imidža.

Read More

Zašto nam treba raznolikost?

Razni oblici društva, to sociolozi i kulturni antropolozi dobro znaju, nisu bili uspješni zbog istosti, već zbog raznolikosti. Onome nekome tko je prvi zapalio vatru i tko je prvi napravio luk i strijelu i tko je prvi slikao po pećinama netko se smijao.

Read More

Ljudski i otvoreno u najtežim trenucima

Ovih dana je pažnja javnosti, posebno splitske, usmjerena na sudbinu i zdravstveno stanje gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare.

Read More

Nezaslužena sudbina Hrvatskih studija

Imam veliku potrebu napisati nešto o trenutnoj situaciji na Hrvatskim studijima, najviše zato što su mi Studiji toliko toga pružili pa je ovo minimalna i svakako nedovoljna kompenzacija.

Read More

Govor mržnje ujutro, nasilje navečer

Govor mržnje pomalo uzima prostor javne riječi u Hrvatskoj. Sve je dopušteno i što je najgore – relativizira se.

Read More

World Café – dijalogom do rješenja

Da bismo rješavanju problema pristupili na drugačiji način, trebamo uspostaviti dijalog i omogućiti zajedničko razumijevanje problema.

Read More

Pripremite se za nefinancijsko izvještavanje

EU je odlučila poduzeti korak koji će dovesti do toga da u dogledno vrijeme poduzeća više neće preispitivati razlog postojanja nefinancijskih izvještaja.

Read More

O drukčijoj budućnosti

Nas više od 600 sudionika iz cijelog svijeta sudjelovalo je na 5. međunarodnoj konferenciji posvećenoj odrastu.

Read More

Povijesna prilika da pokažemo svjetsko lice Hrvatske

U politici ima trenutaka koji su generacijski jedinstveni, prilika koje se ne pojavljuju često.

Read More

Kampanja straha

Nema valjda osobe u Europi koja ne prati pomalo nevjerojatnu kampanju oko sad već notornog britanskog referenduma za izlazak iz Europske unije ili ostanak u njoj.

Read More

Kad se stvori kritična masa

Načelno, nisam pristaša ekonomskog nacionalizma, ali u jednoj sam stvari uvijek primjenjivala parolu “kupujmo hrvatsko”.

Read More

Usta puna strateške važnosti energetike

Ima već dugi niz godina da savjetujem klijente u području energetike, od čega na dva projekta u vrijednosti od milijardu eura.

Read More