Photo-261.jpg

Nikad ne zatvaramo vrata našim vrijednostima

Četvrti put naš je tim dobitnik nagrade Indeks društveno odgovornog poslovanja, a prvi put u posebnoj kategoriji poticanja dobrih praksi u radnoj okolini. Mala smo organizacija s deset zaposlenika, dio smo tek nešto malo veće grupe. Svatko se može zapitati po čemu smo to toliko posebni da smo zaslužili nagradu upravo u ovom području. Velike tvrtke koje imaju posebne odjele i za održivi razvoj i za upravljanje ljudskim potencijalima pokreću zanimljive inicijative i ulažu velika sredstva u razvoj svoje radne okoline. Hauska & Partner možda nema takve mogućnosti, ali ima nešto čime sve to nadoknađuje – osjećaj istinskog dobrog razumijevanja, čak, ili bolje rečeno, baš onda kada je teško.

Mi znamo da organizacija ne treba biti bogata novcem da bi bila bogata dobrom atmosferom, kulturom razumijevanja i dijeljenja. Hrabrost da se bude otvoren, organizacija u kojoj svatko može biti lider i ima svoj vlastiti prostor za to, međusobno poštovanje i inoviranje na području upravljanja ljudskim potencijalima, to je sve ono što radimo. Većinom je vrlo jednostavno, bez ušminkanog radnog prostora, višeznamenkastih budžeta, kompliciranih procesa i skupih timbildinga.

„Ono što mene drži i sve me ove godine držalo u H&P je osjećaj da iako radimo zahtjevan i složen posao, istodobno imamo prostora za učenje i  za razgovor. Prvo je važno jer učeći proširujemo svoja znanja, razumijevanje svijeta u kojem živimo i naše vještine kojima bolje možemo pomagati  našim klijentima. Drugo je važno jer je prostor za razgovor posebno otvorila naša vrijednost različitosti. Njegujući je u turbulentnim vremenima, kao i u onim mirnijima, uvijek smo bili usmjereni na tim, na ono što svatko od nas svojim snagama može doprijeti – mi svi jedni drugima, neovisno o našem formalnom statusu, a zatim i našim klijentima. I naposljetku, i ne najmanje važno, što možemo mijenjati na sebi kako bismo rasli kao osobe i profesionalci“, kaže Andreja, direktorica za društveno odgovorno poslovanje H&P grupe.

Osmisliti i provesti procese koji osiguravaju ne samo fer pristup ljudima, već i njihovo potpuno sudjelovanje u postupcima donošenja odluka nije pitanje novčanih ulaganja, već otvorenosti i predanosti našim korporativnim vrijednostima. Jednaka pažnja posvećena je svakom članu tima, osobnom razvoju, mjerenju radnih učinaka na način koji je potpuno prilagođen onome čime se bavimo. Ljudi vole kad su nekome posebni, a H&P nas sve tretira kao ljude u koje je dobro ulagati. Daje nam prostor za  inovacije, pritom poštujući našu različitost i raznolikost, specifične interese i snage svakog od naših konzultanata.

I ostali članovi tima imaju što reći o tome zašto naša radna okolina zaslužuje nagradu. „Mi smo doista specifičan tim – nismo kruti u hijerarhiji, ali se točno zna tko je za što zadužen. Imamo dobro razvijenu kulturu dijaloga, ništa se ne mete pod tepih, o svemu se raspravlja. Ovakva radna dinamika doista ne samo da olakšava svakodnevni posao, već i motivira, potiče i razvija, a to mi se čini izuzetno važno“, kaže Mateja, a Katarina dodaje: „Iako je naš tim sastavljen od pojedinaca koji se razlikuju u osobnostima, interesima, načinu rada, broju cipela i koječemu drugom, naša korporativna kultura i radno okruženje je ljepilo koje nas drži zajedno i omogućava nam da se lakše i bolje razumijemo i ostvarujemo pojedinačne ciljeve, razvijamo svoja znanja i vještine i uz to se dobro družimo.“

Naše su vrijednosti ključne u ostvarivanju otvorene i participativne kulture. Naša Ana, jedna od savjetnica koje je najduže u tvrtki, najbolje je opisala zašto je već tako dugo tu: „Recept za dobru radnu okolinu: pomiješajte transparentnost i otvorenu komunikaciju, začinite timskim duhom i povjerenjem u kolege, dodajte pohvale i priznanja za ostvarene rezultate te na kraju začinite dobrim raspoloženjem i ponešto smijeha. I nikada nemojte zatvoriti vrata.“

H&P tim

Ostavi komentar