entrepreneur-593378_1920.jpg

Kad se nudi, ugrabi priliku!

Stara priča – imate ideju, ali stvari nikako da sjednu, ne usuđujete se zakoračiti u vlastiti biznis, radije ćete pričekati godinu-dvije, onda prođe vrijeme, pa niste više sigurni, možda ipak radije ništa, ali ta ideja i dalje čeka i ne da vam da spavate.

Ili – krenuli ste u biznis puni entuzijazma, odvažili se, i krenulo vam je dobro, ali sad nakon nešto vremena, bilo bi tako super da ste u početku imali malo više da bi vam sad stvari bile lakše – više novaca, još nekog uz sebe, dodatni prostor, bolju opremu, bilo što.

U listopadu je ACT Grupa predstavila natječaj za program Pokreni nešto svoje, koji je otvoren još svega deset dana, do 12. prosinca u 12 sati. Program je namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima koji se susreću upravo s ovakvim izazovima – s nedostatkom financijskih sredstava i infrastrukture kojima bi još dobro došao i savjet u početnim mjesecima rada. Osmišljen da pomogne sve konkretne i jasne projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće ili neki određeni segment poduzeća, program pridaje posebnu pozornost onim inovativnim projektima s elementima društveno odgovornog poslovanja.

Drugim riječima, ukoliko je vaša ideja ili već postojeće poduzeće utemeljeno na održivom poslovnom modelu i ima potencijal rasta, velike su šanse da će biti izabran za finalista ovog natječaja.

Još uvijek se premišljate?

Onda još nešto – ukoliko vaš projekt postane jednim od pobjednika, kroz prve mjesece vašeg projekta vodit će vas tim stručnjaka te vas savjetovati kako da pripazite na česte zamke i moguće poteškoće koje čekaju iza ugla i pružiti vam ruku da vaš projekt čvrsto stane na noge.

Toliko puta sam čula kako ljudi samo čekaju da – promijene posao, da prođe godina, da se promijeni Vlada, da ih netko konačno doživi, da se poslože stvari, da skupe hrabrost, da uštede još malo da pokrenu nešto svoje. Ako vi imate tu svoju ideju, a već dugo vremena ju držite na čekanju, onda se prijavite na ovaj program. Od prilike koju nikako da dočekamo, gora je samo propuštena prilika.

Mateja Terek

Foto: Pixabay

 

 

Ostavi komentar