Uspješna i odgovorna poduzeća bez obzira na veličinu

Indeks DOP-a jedina je metodologija kojom se u Hrvatskoj sustavno mjeri uspješnost poduzeća u društvenoj odgovornosti i održivom razvoju. Prije 11 godina ovu nagradu su pokrenuli Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. U prvih deset godina Indeks DOP-a ispunilo je skoro 800 poduzeća različitih veličina i industrijskih grana. Indeks se godinama razvijao i dosegao devet kategorija: velika, srednja i mala te javna poduzeća i posebne nagrade za najveći napredak, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, društveno odgovorni odnosi sa zajednicom te društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava. Metodologija uzima u obzir sve glavne aspekte odgovornosti: ekonomsku održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju, radnu okolinu, zaštitu okoliša, tržišne odnose, odnose sa zajednicom, odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava.

Postoji cijeli niz poduzeća koja ispunjavaju Indeks DOP-a od njegovih početaka. Tako je na ovogodišnjoj dodjeli Indeksa DOP-a uručeno posebno priznanje tim kompanijama, među kojima je i naša. O razvoju Indeksa, motivima sudjelovanja i njegovoj budućnosti bilo je riječi na okruglom stolu koji je na 10. DOP konferenciji vodila Andreja Pavlović, predsjednica Zajednice za društveno odgovorno poslovanje HGK, a sudjelovali smo Snježana Bahtijari iz Ericssona Nikole Tesle, Tihomir Premužak iz Vetropack Straže, Siniša Marijan iz Končar – Instituta za elektrotehniku i ja. Bilo je zanimljivo razmijeniti iskustva, a ono što se najviše moglo čuti jest da ga sva poduzeća koja dugo sudjeluju u Indeksu DOP-a vide tu metodu kao vrijedni sustav mjerenja i praćenja svoje odgovornosti, rezultate koriste za poboljšanja svojih praksi i upravljačkih procesa te je smatraju poticajnom i normalnim dijelom svog sustava odgovornosti.

Indeks je, očito, za mnoga poduzeća postao dijelom vlastitog izvještavanja o odgovornosti. Kako će se razvijati u budućnosti, ovisit će o daljnjem ulaganju energije, znanja i entuzijazma. Međutim, jasno je da se i metodologija treba prilagođavati novim trendovima i da u nju treba ugraditi ciljeve održivog razvoja, što će i samim sudionicima pomoći da mjere svoj napredak i prema njima. Već sada je vidljivo da su poduzeća koja sudjeluju u Indeksu DOP-a prema mnogim pokazateljima uspješnija od prosjeka pa su tako, na primjer, prosječne plaće u tim poduzećima veće za 23 posto, a zaposlenici u 92 posto tih poduzeća ostvaruju beneficije veće od zakonom propisanih. Uspješniji su i u nefinancijskom izvještavanju, jer 60 posto njih koristi međunarodne smjernice.

U raspravi se moglo čuti i da je, bez obzira na sve izazove, Indeks DOP-a vrijedan podjednako i velikim i malim poduzećima te da veličina poduzeća, raspolaganje resursima i specifičnosti poslovanja malih firmi nisu prepreka za razvoj njihove odgovornosti. U HRPSOR-u i HGK su optimistični i očekuju da će veliko sudjelovanje poduzeća potaknuti omasovljenje Indeksa DOP-a. Raznolikost laureata i ove godine pokazuje da se Indeks DOP-a razvija u dobrom smjeru. S nestrpljenjem očekujemo daljnji razvoj i objavu dobitnika sljedeće godine.

Ovogodišnje dobitnike možete pronaći na poveznici: Indeks DOP-a 2018.

Daria Mateljak

Foto: HRPSOR

Ostavi komentar