edukacija

Zašto nam treba raznolikost?

Razni oblici društva, to sociolozi i kulturni antropolozi dobro znaju, nisu bili uspješni zbog istosti, već zbog raznolikosti. Onome nekome tko je prvi zapalio vatru i tko je prvi napravio luk i strijelu i tko je prvi slikao po pećinama netko se smijao.

Saznaj više

Muke po AVE-u i DOP-u

Bilo je to ne tako davne 2000. U Barceloni se okupilo 225 stručnjaka za mjerenje i profesionalaca u odnosima s javnošću iz više od 30 zemalja

Saznaj više

Nezaslužena sudbina Hrvatskih studija

Imam veliku potrebu napisati nešto o trenutnoj situaciji na Hrvatskim studijima, najviše zato što su mi Studiji toliko toga pružili pa je ovo minimalna i svakako nedovoljna kompenzacija.

Saznaj više

Emocije i učinak

Sportaši su ljudi koji uvijek plijene pažnju medija i nas, običnih građana, njihovih navijača. Osim što zaneseno pratimo njihove tjelesne bravure, povremeno slušamo i što govore.

Saznaj više

Povijesna prilika da pokažemo svjetsko lice Hrvatske

U politici ima trenutaka koji su generacijski jedinstveni, prilika koje se ne pojavljuju često.

Saznaj više

Generacija “ali”

Promatram ih, studente stručnog studija, kolegija Osnove zaštite okoliša u strmovitoj, amfiteatarnoj učionici. Kišovit je i zimovit dan, polako se okupljaju, njih dvadesetak.

Saznaj više

16. konferencija HUOJ-a – ulaganje u obrazovanje i umrežavanje

Od svih članica i članova HUOJ-a samo Vlatka Škorić iz HŽ Infrastrukture i ja smo imale sreću da smo uspjele pohoditi svih 16 do sada održanih konferencija.

Saznaj više

Loš pristup donošenju odluka ili loš PR?

Sve donedavno Agencija za odgoj i obrazovanje bila je samo jedna u nizu agencija, jedna više ili manje, za koje građani u pravilu imaju neodređenu predodžbu čime se bave.

Saznaj više

Zašto je važno uzeti lopatu u ruke

U petak, 13. ožujka 2015. mi je žiri Hrvatske udruge za odnose s javnošću, ukazao najveću čast koja se može izreći za profesionalni rad – dodijelili su mi posebnu nagradu Grand PRix za doprinos razvoju struke.

Saznaj više

O vanzemaljcima, punku i PR-u

Ovih dana su mi u ruke dospjeli neki tekstovi proizvedeni u korporativnim PR mašinerijama. Sad bi mi netko mogao reći: „kako se možeš tako grubo obrušiti, pa ti si jedna od njih?“ Aha.

Saznaj više

Za kraj godine, samo jedna želja: van iz kutija!

Kraj je godine, donose se novogodišnje odluke: bolje ću, drugačije ću, svašta ću, nešto ću…
Zato bih ja svakome, ali baš svakome poželjela samo jedno…

Saznaj više

Zašto sam danas ljuta na index.hr?

Po društvenim mrežama se naveliko dijeli članak koji je objavljen na index.hr, a koji govori o tome kako od 100 zarađenih mojih kuna 70,50 ide državi, a meni ostaje 29,50.

Saznaj više