Što nas društveno poduzetništvo može naučiti o poduzetništvu?

“Tajna” uspješnosti održivog upravljanja leži u razumijevanju isprepletenosti vlastitih utjecaja te usvajanju društveno odgovornog poslovanja. Ali što je u središtu takvog upravljanja?

Read More

Ciljevi zdravog razuma

Podržimo održivo polazi od važnog pitanja: razumijemo li što su ciljevi održivog razvoja koji se nalaze u samom središtu novog Programa održivog razvoja do 2030.?

Read More

Odgovorno o odgovornosti

Ispričati priču o planovima, aktivnostima i ciljevima za postizanje održivosti primjenom načela društvene odgovornosti nije jednostavno.

Read More

Kako poduzeća usklađuju riječi i djela u stvaranju vrijednosti

Nejasnoće koje prate koncept DOP-a dovele su do toga da se poduzeća koje tvrde da su posluju društveno odgovorno kritizira da zapravo poduzimaju vježbu odnosa s javnošću koja im služi za poboljšanje imidža.

Read More

Previše nespremni za suradnju?

U VUCA svijetu suradnju se ne može i ne treba kontrolirati, već ju treba rastegnuti tako da bude dovoljno fleksibilna i otporna za situacije u kojima nema harmonije, izvjesnosti i suglasja.

Read More

SJAJan osjećaj, ali iskreno

Vrlo je emotivno i zahtjevno primiti ovakvu nagradu, jer je ona priznanje našeg rada od skoro dva desetljeća.

Read More

Vratite nam (povratnu) informaciju

Zašto organizacije i ljudi koji ih čine ne odgovaraju na poruke, a pritom troše stotine milijuna dolara, funti ili eura godišnje na internu i eksternu komunikaciju?

Read More

Etika nije patetika

Panel rasprava pod nazivom “Etika ili patetika, pitanje je sad” otvorena je predstavljanjem rezultata istraživanja HUOJ-evog Suda časti kojim predsjeda Andreja Pavlović.

Read More

Lažne vijesti ebola su za demokraciju

Da je riječ o ozbiljnom fenomenu govore i rezultati istraživanja Eurobarometra o lažnim vijestima i online dezinformacijama iz ožujka 2018. koje je pokazalo da 85 posto ispitanika prepoznaje da su lažne vijesti problem u njihovoj zemlji.

Read More

Uspješna i odgovorna poduzeća bez obzira na veličinu

Indeks je, očito, za mnoga poduzeća postao dijelom vlastitog izvještavanja o odgovornosti. Kako će se razvijati u budućnosti, ovisit će o daljnjem ulaganju energije, znanja i entuzijazma.

Read More

Konferencija Best Stay: fokus na iskustvu gosta i zadovoljstvu zaposlenika

Prošli tjedan sudjelovali smo na četvrtom izdanju konferencije Best Stay održane u Dubrovniku s radionicom o novim komunikacijskim trendovima u turizmu i hotelijerstvu.

Read More

Dobra Hrvatska – poticaj održivih praksi

U ovom projektu smo sudjelovali našim prilogom o nefinancijskom izvještavanju i njegovom poveznicom s ciljevima održivog razvoja.

Read More